Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 11-12-2012


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Συμμετέχουμε-στηρίζουμε το Δίκτυο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 11-12-2012

Όπως υποσχεθήκαμε και πριν τις εκλογές, η Αγωνιστική Παρέμβαση ΔΕ Κορινθίας (ΑΠ) θα ενημερώνει τους συναδέλφους όσο το δυνατόν περισσότερο για το τι συμβαίνει σε όλα τα εκλεγμένα όργανα του κινήματος.

Στο ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 11-12-2012 συζητήθηκαν τα εξής θέματα:


1.     Έγινε από τον Πρόεδρο μια ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Προϊστάμενο ΔΙΔΕ Κορινθίας. Σε αυτήν το Προεδρείο της ΕΛΜΕ έθεσε τα θέματα :
·        των συγχωνεύσεων που προωθούνται κι ιδίως αυτής που πρότεινε η ΔΙΔΕ (ΕΠΑΛ Ζευγολατιού). Η ΕΛΜΕ δήλωσε την αντίθεσή της. Θα βγει ανακοίνωση ενάντια σε αυτήν.
·        της σχολικής στέγης ( πχ Λουτράκι, Λέχαιο, ΕΠΑΛ Κορίνθου) με τη ΔΙΔΕ να δηλώνει γενικά τη στήριξή της και να παραπέμπει, σωστά, στους ΟΤΑ για τα περαιτέρω.
·        της μισθοδοσίας και του αιτήματος να αναγράφεται το σχολείο όπου ανήκει ο συνάδελφος, στο οποίο συμφώνησε η ΔΙΔΕ.
·        της υποχρεωτικής αργίας για κάποιους συναδέλφους. Η ΔΙΔΕ ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος συνάδελφος υπόδικος για να σταλεί κατάσταση.
·        της αναφοράς συναδέλφων από Δ/νση σχολείου. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε αναλυτικά και στο ΔΣ με όλες τις παρατάξεις να συμφωνούν γενικά ότι υπήρξαν εν θερμώ αποφάσεις. Εμείς προτείναμε, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα και χωρίς αναφορά σε αυτό ονομαστικά, να βγάλει η ΕΛΜΕ μια ανακοίνωση-σύσταση προς τους Διευθυντές όλων των σχολείων στην οποία να τονίζεται ότι οι Δ/ντές είναι συνάδελφοί μας και θέλουμε να δρουν συναδελφικά και σύννομα. Η πρόταση καταψηφίστηκε γιατί θεωρήθηκε ότι «δυναμιτίζει το κλίμα» (!!!) και αντί αυτής συμφωνήθηκε να γίνει επίσκεψη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ στα εν λόγω σχολεία.

2.               Για την απεργία στις 19/12 της ΑΔΕΔΥ εμείς εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για τις συνεχιζόμενες 24ωρες που αποφασίζονται ερήμην του κλάδου και λειτουργούν αποσυσπειρωτικά μάλλον και χωρίς κανένα πρόγραμμα κλιμάκωσης. Είναι, όμως, χαρακτηριστικό ότι και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ αλλά και στην ΑΔΕΔΥ ουσιαστικά μόνο οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις προτείναμε ένα σχεδιασμό που θα φτάνει σε κινητοποιήσεις διαρκείας ενώ ακόμη κι οι υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς (ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ) προτείνουν βασικά έναν ακολουθητισμό προς τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ελέγχονται ακόμη από τις γραφειοκρατικές κι ενίοτε εργοδοτικές ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Αποφασίστηκε, τελικά, μετά από πρόταση του Δικτύου, εκείνη η μέρα να χρησιμεύσει για προπαγάνδιση των θέσεών μας στην τοπική κοινωνία με το στήσιμο τραπεζιού στον πεζόδρομο της Κορίνθου.

3.               Προαστιακός. Έγινε μια ενημέρωση για τη συνάντηση της Παρασκευής 14/12 με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την οποία θα επανέλθουμε με νεότερο σημείωμα.

4.               Φθορά δημόσιας περιουσίας-συμπλοκές μαθητών-φωτιά στη γραμματεία σχολείου.  Σε συγκεκριμένα σχολεία υπήρξαν όλα τα προαναφερθέντα περιστατικά, εκ των οποίων στα πρώτα 2 πρωταγωνιστούν άτομα φερόμενα ως μέλη συγκεκριμένης, γνωστής, βίαιης, πολιτικής οργάνωσης ενώ στο τελευταίο άγνωστοι δράστες. Εμείς προτείναμε να βγάλει η ΕΛΜΕ καταγγελία για όλα αυτά τα βίαια γεγονότα κτλ. Συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση του Προέδρου, να βγει μια ανακοίνωση όπου ως ΕΛΜΕ θα τονίζουμε την αντίθεσή μας στο μίσος και το ρατσισμό που οδηγούν στην ενδοσχολική βία και θα καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις έννοιες του ανθρωπισμού και της ανοχής στο διαφορετικό.

5.               Ορισμός μελών Δημοτικών Επιτροπών. Ορίστηκαν ομόφωνα τα μέλη του ΔΣ, Θανάσης Ζορμπάς και Γιάννης Τριπικέλης, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της Κορίνθου.

6.               Ψήφισμα για Αγαπητό-Σμήλιο.  Το συγκεκριμένο θέμα που φέραμε στο ΔΣ αφορά τη συνεχιζόμενη ποινική (και την έναρξη πειθαρχικής) δίωξη των δυο συναδέλφων μας και μελών των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων ΠΕ στη Θεσσαλονίκη για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους στην επίθεση εναντίον του Γερμανού εκπροσώπου, παρά την πρωτόδικη αθώωσή τους. Προτείναμε να βγει συγκεκριμένη ανακοίνωση-συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους και καταγγελίας των ενεργειών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της διοίκησης ΠΕ Θεσσαλονίκης, στην οποία ανακοίνωση συμφωνήσανε κι οι άλλες παρατάξεις αρκεί να μην αναφέρονται τα συγκεκριμένα κόμματα αλλά γενικόλογα η «κυβέρνηση».

7.               Σχέδιο Αθηνά. Τέλος, φέραμε στο ΔΣ το θέμα του Σχεδίου Αθηνά και της κατάργησης τμημάτων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ. Μες στη λίστα των υπό κατάργηση Τμημάτων έχουν ακουστεί και φήμες για τα 2 Τμήματα ΑΕΙ της Κορίνθου, τα οποία άλλωστε περιλαμβανόταν στην περιβόητη «πρόταση Γρυσπολάκη» προ 3 ετών. Προτείναμε και συμφωνήθηκε ομόφωνα να έρθουμε σε επαφή με αρμόδιους φορείς, να ζητήσουμε την τοποθέτησή τους και να είμαστε σε επιφυλακή για οτιδήποτε προκύψει, σε περίπτωση που υπάρξει και για την Κόρινθο αρνητική εξέλιξη.

8.               Επόμενο ΔΣ την Τρίτη, 08/01/2013, 20:30, στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Τέλος, ενημερώνουμε τους συναδέλφους-μέλη της ΕΛΜΕ ότι για οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να μας βρίσκετε στο e-mail agonparemvasikor@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6936374902.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12/2012 !
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου